#EIKIUSITA

Auto- ja moottoriurheilun harrastajien #EIKIUSITA kampanjan ajatus on, että me, erilaisten autourheilulajien harrastajat, vastustamme koulukiusaamista ja ihan kaikkea muutakin kiusaamista. Autourheilulajeja on monia erilaisia ja meitä harrastajiakin on eri näköisiä ja erilaisia persoonia, mielipiteitäkin on monenlaisia, mutta kilpailussa olemme kaikki, yhtä lailla, samalla lähtöviivalla. Myös ne, jotka eivät ole kilpaa autolla ajaneet, mutta ovat mukana järjestämässä kilpailuita.

Ei ole kahta samanlaista, siksi meistä jokainen on arvokas ihminen.

#EIKIUSITA –kampanja starttasi maaliskuussa 2015. #EIKIUSITA –kampanjalla on julkinen Facebook-sivu.

https://www.facebook.com/eikiusita/

Tämä on jälleen yksi tärkeä lisä rakkaaseen ja antoisaan vapaaehtoistoimintaamme. Kampanjaa on toteutettu vapaaehtoisin voimin. Erilaiset kiusaamista vastustavat kampanjat ja tempaukset myös voivat tukea toisiaan.

#EIKIUSITA – kampanja toimii yhteistyössä mm. Valopilkun, Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorten netin ja rikosuhripäivystyksen kanssa. Niistä saa apua, tukea ja neuvoja, mitä tehdä kiusaamistilanteissa. Siellä on tärkeää tietoa erilaisista kiusaamistilanteista ihan meille kaikille ja kaikenikäisille. Nämä tahot ovat vaitiolovelvollisia. Voit luottaa, että sinun asiasi on tärkeä.

Tärkeää on, että kiusaamiseen puututaan. Kiusaamisesta pitää kertoa luotettavalle ihmiselle. Jos sinua kiusataan tärkein asia on kertoa siitä luotettavalle aikuiselle. Jos näet, että jotakuta toista kiusataan, siitäkin pitää kertoa. Silloin me aikuiset voimme auttaa lopettamaan sen! Kiusaaminen ei ole missään muodossa hyväksyttävää!! Yksin ei saa jäädä.

Pitää myös muistaa, että älykännyköiden ja kännykkäsovellusten ja mobiililaitteiden käyttämisessä tarvitaan harkintaa. Esimerkiksi toisesta nolon kuvan ottaminen ilman lupaa on RIKOS! Kyseisen kuvan jakaminen sosiaalisessa mediassa on tikos!! Sosiaalisessa mediassa voi olla myös ikärajoja, Facebookissa se on 13 vuotta ja WhatsAppissa 16 vuotta!

Meistä jokainen voi kiinnittää omaan käytökseensä huomiota ja olla ystävällinen niillekin, jotka eivät ole omia parhaita kavereita.

#Eikiusita-tarra: #Eikiusita-tarran saa liimata näkyvään paikkaan, autourheilun harrastajat laittavat sen usein autoonsa tai muuhun kulkupeliin . Kun näkee tarran, vaikkapa kilpailussa, niin voi ottaa kuvan ja jakaa sen #EIKIUSITA Facebook-sivulla. Jos kuvassa on ihminen, pitää häneltä olla lupa julkaista kuva. Ja sitten; kohdellaan toisiamme nätisti.

Jos haluatte, niin voitte seurata autourheilua myös #EIKIUSITA Facebook-sivulta.