KOULUPANEELI

Kampanjamme etsii pilotti koulua koulukiusaamis paneeliin. Jossa olisi mukana oppilaat, vanhemmat, koulun henkilökunta, oppilaskunta, tukioppilaat, koulupoliisi, rikosuhripäivystys ja tietenkin #EIKiusita. Paneeliin suurin vaikutusvalta olisi oppilailla nimettömillä lapuilla kertoa aiheet mistä puhuttaan ja miten.
Nyt saapi jakaa oikein urakalla, että kyseinen koulu löytyisi. Jossa tämä voitaisiin toteuttaa ja tehdä tästä toimiva konsepti, kiusaamisen vähentämiseksi <3 #ennaltaehkäisevää#kannustusryhmä#EIKiusita

Koulupaneelin tarkoitus on jakaa tietoa kiusaamisesta vanhemmille ja koulunhenkilökunnalle. Muistuttaa oppilaita kiusaamisen pitkäkestoisista seurauksista. Eritoten painottaa puhumisen tärkeyttä, jolloin asiaan voidaan puuttua!

Paikalle olisi hyvä saada ”koulupoliisi” kertomaan esim. some:n ikärajoista, mikä on rikos ja millaisia ovat rikosvastuut. Mukaan otetaan myös Rikosuhripäivysytys kertomaan rikoksen uhrin tukemisesta ja miten he voivat auttaa kiusattuja. MLL voisi kertoa nuorten chatista, Sekä tietenkin mukana on #EIKiusita -projekti, joka juontaa tapahtuman ja kertoo omakohtaisesta kokemuksesta koulukiusaamisesta. Koulunhenkilökunta on kertomassa heidän toimintatavoistaan kiusaamisen ilmettyä.
 
Toivomme että tapahtuman toteutuessa oppilailta pyydetään etukäteen kirjoittamaan lapuille NIMETTÖMÄSTI oppilaiden omia mietteitä kiusaamisesta ( esim. onko kiusattu, miten on kiusattu, miten kiusaamiseen voitaisiin puuttua paremmin jne…). jotka esim. tukioppilaat/oppilaskunta purkavat ja tuovat tilaisuudessa julki. Sitten asioista keskusteltaisiin avoimesti.
 
keväisin terveisin, #EIKiusita-täti & tiimi
Sanna Simontaival